Săptămâna premierelor cinematografice rusești pe marele ecran din Tulcea

Comunitatea Rușilor Lipoveni din România și Universitatea din București (Catedra de filologie rusă și Departamentul Servicii pentru Studenți) anunță lansarea Săptămânii premierelor cinematografice rusești pe marele ecran din Tulcea (16-22 august 2011) în seara zilei de 16 august 2011.
 Evenimentul se înscrie în Caravana premierelor cinematografice pe marele ecran din România, cea de a treia etapă a celei mai prestigioase manifestări cineculturale din spațiul românesc și se va desfășura simultan în șapte localități din județul Tulcea: Tulcea, Sulina, Babadag, Carcaliu, Sarichioi, Mahmudia, Periprava. Timp de o săptămână, marele public va avea acces gratuit la filme de calitate în regia mai multor generații de regizori ruși traduse de studenții Universității din București.
 Proiecția filmelor este programată să se desfășoare după următoarele coordonate:
  • Tulcea – Piața Civică, orele 21.00
  •   Sarichioi – Căminul Cultural, orele 21.00
  • Carcaliu – Căminul Cultural, orele 21.00
  • Mahmudia – sediul Comunității Rușilor Lipoveni din Mahmudia, orele 20.30
  • Sulina – Casa de Cultură, orele 20.00
  • Babadag – Casa de Cultură, orele 20.00
  • Periprava – sediul Comunității Rușilor Lipoveni din Periprava, orele 20.00
La eveniment sunt așteptați să participe reprezentanți ai Universității din București, ai Comunității Rușilor Lipoveni din România și ai coorganizatorilor locali, ai mediului cultural și educațional din fiecare localitate, ai minorităților naționale, studenți și elevi, precum și toți pasionații filmelor de calitate.
Seara de marți va fi încheiată de proiecția filmului Italianul (2005), o dramă în regia lui Andrei Kravciuk nominalizată la Oscar pentru cel mai bun film străin. Subtitrarea în limba română a fost realizată în cadrul Concursului studențesc de subtitrări Kino+ 2011, clasându-se pe locul I.
 Festivalul național de film rusesc Kino+ vine să acopere golul creat în urma absenței din sălile românești a uneia dintre cele mai apreciate cinematografii din lume. Caravana premierelor cinematografice rusești pe marele ecran din România oferă spre vizionare o gamă variată de filme, unele realizate în maniera tradițională a școlii de film rusesc, altele dintr-o perspectivă inovatoare: drame, melodrame, comedii, film muzical, film istoric. Spectatorii sunt invitați să evadeze din cotidian în compania unor eroi animați de cele mai profunde sentimente umane.
 Organizatori: Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, Universitatea din București (Catedra de filologie rusă, Departamentul Servicii pentru Studenți)
Coorganizatori: Primăria Municipiului Tulcea, Primăria Orașului Sulina, Primăria Orașului Babadag, Primăria Comunei Sarichioi, Primăria Comunei Carcaliu, Primăria Comunei Mahmudia, Primăria Comunei C. A. Rosetti, Alcovin S.R.L., Asociația de Turism Munții Măcinului
Cu sprijinul: Ambasadei Federației Ruse în România, Concernul Mosfilm, Studioul Lenfilm și Asociația Profesorilor de Limbă și Literatură Rusă din România.
Sponsori: Farmaciile Dona, Asociația de Turism Munții Măcinului, Gazprom
Parteneri media: Accent TV, Radio Delta, Radio Argus, Adevărul de seară, Ziarul Delta, Ziarul Obiectiv, Inforusia, Metropotam, Cinemagia, CinemaRx, Autentic Promotion, Lume Bună, Artdesign, Zorile, ATRLB.
         Informații suplimentare se pot găsi pe pagina web dedicată evenimentului www.kino-plus.ro
Vă aşteptăm!