Despre femei, învățând de la tătari

Sambata, 16 aprilie 2011, la Centrul Cultural Multietnic, Filiala Tulcea a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România a organizat evenimentul "Rolul femeii tătare în cultură și tradiție".

La eveniment au fost invitați să participe atât reprezentanți ai comunității tătare, cât și ai altor comunități etnice din municipiul Tulcea, în program fiind pregătite expuneri privind rolul femeii în păstrarea tradițiilor, un program artistic și nu în ultimul rând o expoziție culinară.

În pregătirea expoziției de artă culinară, filialei tulcene i s-au alăturat alte opt filiale ale Organizaţiei de femei a U.D.T.T.M.R. din Constanţa, Medgidia, Valu lui Traian, Tuzla, Eforie Sud, Agigea, Ovidiu şi Cumpăna, fiind creat astfel cadrul unei întreceri în prepararea celor mai apetisante şi mai pretenţioase preparate tradiţionale tătăreşti.

Delicioasele mâncăruri, produse de patiserie şi cofetărie pregătite cu migală de gospodinele tătăroaice au încântat iremediabial audienţa, bucurându-se de un succes deosebit mai ales şuberecul, imam bayîldî, katlama, kobete, kuwîrma, tatar aşî, kurabiye tulumba, baclavaua, plăcintele cu dovleac, brânză sau nuci.

Chiar și invitații ce țineau post au avut șansa de a degusta produsele tătărești, expoziția culinară oferindu-le acestora produse de post precum baclavalele, plăcinta de dovleac și smochine umplute cu nucă.