Pentru cei care au investit in studiul limbii ruse

La sfarsitul saptamanii trecute, Comunitatea Rusilor Lipoveni din Tulcea a premiat acei tineri tulceni ce studiaza limba rusa materna in unitatile scolare din municipiul Tulcea.
Evenimentul a avut loc la Centrul Cultural Multietnic si a reunit atat tineri elevi cat si profesorii de specialitate ce i-au indrumat pe parcursul intregului anul scolar.
"Rolul CRLR este acela de a incuraja studiul limbii ruse materne in randul etnicilor rusi lipoveni si facem posibilul ca limba rusa sa fie apreciata la adevarata ei valoare. Felicit tinerii care studiaza limba rusa caci astfel isi asigura un viitor. Importanta limbii ruse nu este data doar de numarul mare de vorbitori (aproximativ 250 de milioane de vorbitori in intreaga lume) dar si din cauza puterii economice si politice a Rusiei. Acesti factori fac ca rusa sa fie una dintre limbile oficiale ale Natiunilor Unite dar si o limba importanta in relatiile internationale, diplomatie, comert, s.a" declara presedintele CRL Tulcea, dl. Andriam Ampleev.